Hvor mye veier en blåhval?

En blåhval veier i gjennomsnitt 170 000 kg.
Ifølge dagens kunnskap er den blåhvalen det største dyret som noen gang har eksistert (eller?).

Den gigantiske blåhvalen

Blåvalen er, ifølge vår nåværende kunnskap, for øyeblikket det største dyret som noen gang har eksistert, blir en fullvokset blåhval ca. 20 til 30 meter lang og veier generelt rundt 150 til 170.000 kg. Den høyeste registrerte vekten av en blåhval er 173 000 kg, men det har blitt rapportert at tyngre hvaler er funnet, men dette er ingenting som er verifisert.

I begynnelsen av 1900-tallet pågikk en massiv jakt på blåhvaler, hvor den totale befolkningen antas å ha blitt redusert fra rundt 400 000 personer til bare under 10 000 personer i midten av 60-tallet. Dette førte til det internasjonale samfunnet i 1966 som beskytter de blå hvalene, og det var dermed forbudt å jakte på blåhvalene. Det er for tiden estimert at det er mellom 10 og 25 000 blåhvaler i våre hav.

Kunne det vært et større dyr?

Ifølge nye funn kan det ha vært et sjøreptil i ca. For 210 millioner år siden var det sannsynligvis i samme størrelsesklasse som blåhvaler, og kanskje enda større. Sjøreptilet i spørsmålet heter ichtyosaurie, og var en rovdyr som kunne svømme på flere hundre meter.
Kilde: A giant Late Triassic ichthyosaur from the UK and a reinterpretation of the Aust Cliff ‘dinosaurian’ bones.

Illustrasjon av blåhval på hvit bakgrunn

Denne siden på andre språk

  🇸🇪 Svenska: Hur mycket väger en blåval

  🇩🇰 Dansk: Hvor meget vejer en blåhval

Beslægtede sider i "hvor mye vejer forskjellige dyr?"

Hvor mye veier en elefant?Hvor mye veier en gorilla?Hvor mye veier en maur?

Skriv en kommentar