Hvor mye gull er det på jorden?

Det er anslått ca. 244 000 tonn gull på jorden
Av alt gull, ca. 190 000 tonn er så langt utvunnet, og ca. Det gjenstår å grave ut 54.000 tonn

Det dyrebare elementet gull

Gull, det mest dyrebare av edle metaller. Grunnstoffet gull er det mest kjemisk resistente av alle kjente metaller, og også det mest formbare. I årtusener har mennesket visst om gull og brukt dette gyldne og skinnende metallet, og selv i dag er det svært ettertraktet og spiller en stor rolle for verdensøkonomien. For å følge med på den daglige prisen på gull og hvor mye f.eks. et kilo gull er verdt det, så vi kan fortelle om nettstedet vårt på nettopp dette: hvor mye koster et kilo gull?.

Når du snakker om hvor mye gull det er på jorden, anslår du vanligvis at det er omtrent 244 000 tonn gull, være ca. 190 000 er blitt gravd ut gjennom årene og ca. Det gjenstår å grave ut 54.000 tonn (tall fra 2018). I disse 54 000 tonn kan du telle gull som kan graves, det er sannsynligvis mye mer gull dypere i jorden, for eksempel. i jordens kjerne, men vi får aldri tilgang til den. Hvert år produseres / graves det ut cirka 2.500 til 3.000 tonn gull.

Denne siden på andre språk

  🇸🇪 Svenska: Hur mycket guld finns på jorden

  🇩🇰 Dansk: Hvor meget guld er der på jorden

Beslægtede sider i "annet godt å vite ting"

Hvor mye er ditt BMI? Finn ut her!Hvor mye er Fahrenheit i Celsius?Hvor mye fra casino bonus?Hvor mye melk gjør en ku?Hvor mye øl under Oktoberfest?Konstellasjoner er detSpenning og frekvens i verden

Skriv en kommentar